En tandbro erstatter en eller flere tænder. Den består af flere kroner sat sammen, og tandbroen hviler og sættes på de eksisterende tænder (nabotænder) . Er nabotænderne sunde og uden store fyldninger, anbefaler vi implantater.

Hvis en bro kun hænger på en ankertand og derved har et frit svævende led, taler man om en extensionsbro.

For at kunne fremstille en krone skal tanden først slibes til.  Når dette er afsluttet, tages et aftryk af sammenbiddet for at få den nye krone til at passe til sammenbiddet med tanden i den modsatte kæbe.

Vi tager også en farveprøve for, at den nye krone eller bro ligner dine egne tænder. Det hele sendes til et tandteknisk laboratorium, hvor de fremstiller den endelige krone eller bro. Når vi har prøvet kronen eller broen, og du har vurderet, at den passer i alle leder og kanter, skal den sættes fast. Det gøres med en stærk cement.  Vi anbefaler, at du ikke tygger med den nye krone eller bro i et døgn, da det tager 24 timer for cementen at hærde helt.

Holdbarheden på broer, såvel som på kroner, afhænger af individuel mundhygiejne. Når vi cementerer kroner og broer, får du gode råd for, hvordan du kan holde din mund ren under kroner og broer.
Vi giver 5 års fabriksgaranti på broer. Det betyder, at hvis porcelæn knækker af eller kronen/ broen går i stykker, så får du en helt ny uden beregning. Men det sker heldigvis yderst sjældent.