Grundet miljøbelastning med kviksølv samt dens mørke farve laver vi IKKE sølvfyldninger (amalgamfyldninger) på vores klinikker.

Vi bruger plastfyldninger, og glasionomer-fyldninger. Oftest anvender vi plast som materiale til vores fyldninger. Plastfyldninger limes til tænderne ved hjælp af blå lys, hvorefter man kan tygge med den med det samme. Plastfyldninger har en god holdbarhed. I gennemsnit er holdbarheden 3-7 år, den er generelt kortere, jo større fyldningen er. Fordelen ved at anvende plast er mange. Plasten findes i mange farvenuancer, og den har derfor stort set samme farve som de øvrige tænder. Der opnås derved et ensartet og naturligt udseende ved brug af plastfyldning. Ved at plasten limes til tanden, holder plasten også tanden sammen, hvilket reducerer revnedannelser i tandens væv.

Glasionomerfyldninger bruges på klinikken til midlertidige fyldninger (mellem rodbehandlingseancer). De benyttes altså til fyldninger, hvor det kan være svært eller umuligt at tørlægge ordentligt for spyt (rodcaries).