Årsager til misfarvning af tænderne kan være mange. Udover rygning og drikkevarer som kaffe, te, rødvin og cola, kan nogle mennesker også være mere disponible over for misfarvning end andre. Dette er alt sammen individuelt, og misfarvning eller tendens til gullige tænder kan også være arveligt. En misfarvning kan også opstå ved rodbehandlede tænder. 

På vores klinikker benytter vi os kun af hjemme-tandblegning, da det er den form for tandblegning, der er mest skånsom for dine tænder. 

Hjemmeblegningen foregår ved, at vi tager et aftryk af dine tænder i underkæbe og overkæbe, som vi sender til en tandteknikker. Herefter får vi en individuel blegeskinne tilbage, som passer til lige præcis dine tænder. Det betyder, at du skal komme to gange under din tandblegning. Første gang til aftryk og anden gang til aflevering af din blegeskinne.  Du får en specialfremstillet skinne samt et blegemiddel med hjem, som du skal bruge hver dag i to uger om natten. Du vil samtidig få en introduktion i, hvordan hjemmeblegningen skal foregå. Under tandblegningen kan der opstå lidt følsomhed på tænderne. Dette er ganske normalt og er noget, som aftager og forsvinder i løbet af et par dage.
Holdbarheden af en tandblegning afhænger af individuel mundhygiejne samt spise-og drikkevaner, da nogle mad- og drikkevarer er mere misfarvende (te, kaffe, karry, lakridspastiller + rygning). Typisk vil en tandblegning holde i op til to år. 
Hvis du har plastfyldninger eller porcelænskroner i fortænderne, kan det blive nødvendigt at skifte dem ud efter tandblegning da tandblegning kun virker på naturlige tænder!

En tandblegning er ikke skadelig for dine tænder, dog skal man følge tandlægens anvisninger for at opnå det bedste resultat.