Implantater er en behandlingsmetode, som giver det resultat, der ligger tættest på en rigtig tand. Tandimplantatet ligner, fungerer og føles som en rigtig tand. Implantatet erstatter en eller flere tænder og benyttes, når en krone eller bro ikke er mulig eller den bedste løsning. Et tandimplantat er fremstillet af titanium og vokser sammen med knoglen. Dette skyldes, at det pga. sit materiale, er i stand til at indgå i en fysisk-kemisk forbindelse med det levende knoglevæv.
Indsættelse af et tandimplantat kan foretages, hvis man mangler en eller flere tænder i munden, og der fravælges andre alternative behandlinger. En bro fravælges, hvis nabotænderne til den manglende tand er intakte. Man vil nemlig ikke slibe på de sunde, raske tænder.

For at behandle med implantater skal der først og fremmest foretages en forundersøgelse. Her skal der vurderes, at alt er, som det skal være. Vi tager røntgenbilleder for at tjekke knoglens kvalitet og mængde.
Et tandimplantat er en kunstig tandrod, og behandlingen foregår ved, at tandimplantatet skrues ind i kæbebenet.
Tandkødet bliver åbnet med et lille snit, hvorefter der bores hul i kæbebenet til implantatet. Herefter bliver implantatet forsigtigt sat op.
Efter implantatet er sat ind, er det nødvendigt med en helingsperiode. I overkæben varer denne periode ca.
2-3 måneder og i underkæben ca. 3-4 måneder.
Når helingsperioden er ovre, tager vi nyt røntgenbillede for at se, om implantatet er vokset sammen med knoglen. Hvis alt ser ud, som det skal være, så foretages abutmentoperationen. Her sætter vi et mellemstykke på implantatet, hvorefter du skal have endnu en helingsperiode på en til to uger.
Derefter er det muligt at tage aftryk til en krone, en protese eller bro, der så cementeres eller skrues fast til mellemstykket.
Området bliver naturligvis lokalbedøvet under behandlingen, og behandlingen er derfor smertefri. 

Pleje og vedligeholdelse af tandimplanter er vigtig ligesom hos dine naturlige tænder. Forskellen på dit tandimplantat og dine naturlige tænder er ikke at mærke, og der kan ikke forekomme huller (caries) i implantatet. Dog er det vigtigt at pleje og rengøre både implantater og dine naturlige tænder, da der stadig kan opstå paradentose i implantaterne, som kan forsage, at implantaterne må fjernes.


Holdbarheden på tandimplanter afhænger ligeledes af den rigtige vedligeholdelse. I 97 % af tilfældene holder underkæbeimplantaterne efter 10 år og i 95 % af tilfældene holder dem i overkæben efter 10 år.