tandproteser vist i gebis

Tandproteser erstatter manglende tænder, dog kan en tandprotese tages ud og sættes tilbage i munden igen, modsat eksempelvis implantater og broer.

Helprotesen er lavet af det lette materiale akryl. En helprotese erstatter en hel tandrække i kæben og suger sig fast til gummen ved hjælp af vakuum. Den sidder løsere i forhold til naturlige tænder, hvilket kan være ubehageligt og uvant for nogle at vende sig til. Da den fylder mere i munden, vil man ikke opnå samme følelse af komfort som ved andre proteser. Helprotesen koster 6000 kr. Alt inklusiv.

Delprotesen (unitor) benyttes til at erstatte enkelte af de manglende tænder. Delprotesen er fremstillet på basis af et metalskelet, der sidder fast på de resterende tænder ved hjælp af bøjler.

Da den indeholder metal, som er dyrere end akryl, er den også en dyrere løsning. Den koster 11.000 kr. alt inkusiv.

Tryklåsprotese:  Akrylprotese som sidder på mindst to implantater. Det koster 24.000 kr alt inklusiv (to implantater og specialfremstillet akrylprotese)

Rengøring og vedligeholdelse af din protese er vigtig for en lang og god holdbarhed. Protesen holdes rent ved at børste og rengøre den ligesom dine naturlige tænder. Du kan benytte en såkaldt protesebørste samt tandpasta. Benyt en blød børste til at rengøre gummerne og ganen. Du må gerne sove med din protese, du behøver ikke at tage den ud.

Book tid nu eller kontakt os, hvis du har nogle spørgsmål til behandlingen.