En krone er en kunstig tand, som påsættes den gamle rod. Behandlingen benyttes hvis tanden ikke længere kan repareres med en fyldning. En krone er en formstøbt tand, som er lavet i enten metalkeramik (en blanding af porcelæn og metal), fuldkeramisk eller guld. En krone fremstillet i guld egner sig bedst til kindtænder. Kronen i guld er den dyreste løsning pga. materialet Metalkeramikkronen er lavet af et metalskelet og er derefter betrukket med flere lag af tandfarvet porcelæn. Denne type kan anvendes på næsten alle slags tænder. Fuldkeramiske kroner er fremstillet af enten ren porcelæn eller zirkonium. Kronen i både fuldkeramik og metalkeramik kan laves i forskellige nuancer og farver, så de matcher de resterende tænders udseende.
En krone er en stærk og holdbar løsning, der holder i mange år.  Vælger du en krone af metalkeramik koster det 3500 kr. inklusiv bedøvelse, røntgen, cementering og tilpasning af krone. Vil du have en fuldkeramisk krone, så koster det 4000 kr. inklusiv bedøvelse, røntgen, cementering og tilpasning af krone.

Vi giver 5 års fabriksgaranti på kroner. Dette betyder, at hvis porcelænet knækker af, eller kronen/broen går i stykker, så får du en helt ny uden beregning. Men disse tilfælde sker heldigvis meget sjældent.